top of page

RECORREGUT  13KM

Aquesta ruta ressegueix l’extrem nord del terme municipal de Begur. Combina senders de bosc, camins de costa i un polsim d’asfalt i esdevé un bon aperitiu perquè el corredor pugui assaborir gran part de la topografia begurenca.

El punt de partida està situat als afores del casc antic del poble, justament al centre del parc de l’Arbreda. Quan soni la botzina, els corredors es dirigiran en sentit nord per una pista ampla i asfaltada  d’un quilòmetre que facilitarà que tothom pugui situar-se en la posició que més li convingui.  Després de les primeres pinedes, començarem la primera ascensió, un sender estret i constant encarat cap als Torradors. Just a dalt trencarem sobtadament cap a l’esquerre i baixarem per una zona sorrenca cap a la Font de la Bruixa. No obstant, abans d’arribar-hi continuarem a mà dreta seguint pistes i senders que ens portaran al primer avituallament, situat al quilòmetre cinc.

Els corredors que s’ho puguin permetre, cal que respirin a fons i admirin les magnífiques vistes que des d’aquest punt, ens ofereix la platja de Pals, el Montgrí i les Illes Medes.

A continuació, descendirem fins a la Platja del Racó, un indret on s’hi respira quietud i calma. Justament allà, hi comença el Camí de Ronda, famós i conegut per tots aquells amants de les costes empordaneses.

Un cop superada l’ascensió a la Cala de l’Illa Roja i posteriorment la Platja de Sa Riera, abandonem el Camí de Ronda a la Punta des Pou. En aquest punt, hi comença la pujada més forta del nostre recorregut. En primer lloc ens caldrà superar un pendent asfaltat que ens conduirà a un corriol de pujada que va superant antigues feixes rurals i pinedes boscoses.

Un cop ens trobem a la pista, seguirem en direcció cap a Puig Rodó, indret en què hi ha situat els segon avituallament. Ens trobem al quilòmetre deu, les vistes són de tres-cents seixanta graus i a tall d’ocell podem recorre amb la mirada la platja de Pals, Punta d’es Plom i la cala d’Aiguafreda.

A partir d’aquest moment se separen els dos circuits de la Bacanard. Els corredors del circuit curt seguiran la pista fins el Mas d’en Pinc. Indret en què s’establí la ballarina i cantant flamenca Carmen Amaya des del 1961 fins a la seva mort.

Seguidament travessarem boscos farcits d’alzines centenàries fins arribar al Rec d’es Quince; un vell safareig del poble. A partir de la riera, cap als horts municipals, d’aquí altre cop al rec i ja ens precipitarem cap a l’última part de la prova. Travessarem el poble de punta a punta i descendirem fins el punt de sortida. Esmorzar, abraçades càlides i un nova experiència a les cames.

bottom of page